Fıstıklı güllaç

Ramazan ayıyla birlikte evlerimizde tatlı bir telaş başladı. Yemekler pişiyor, davetler yapılıyor. Bizim de iftar sofralarınıza bir katkımız olsun istedik. İşte tarifimiz:


Malzemeler ;

    • Yeteri kadar güllaç yaprağı
    • 1 litre süt
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı kıyılmış fıstık
    • 3 çorba kaşığı gülsuyu

    Hazırlanışı ;

    Şeker ve sütü geniş bir tencerede kaynatarak gül suyu ilave ederek kaynama işlemine devam edin. Hazırladığınız karışım ile güllaç yapraklarını yavaş bir şekilde ıslatın.

    Yaprakları üst üste koyarak tepsiye dizerken aralarına fıstık serpiştirerek kat kat yapın. Kalan sütü de üzerine dökdükten sonra 1-2 saat beklemeye alın.

    Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

    Afiyet Olsun.


    http://www.yemektarifleri8.com/fistikli-gullac-tarifi/


    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Sosyal Eküriler Paylaşım Alanı © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops