Amsterdam/Hollanda Gezisi Notları-Bebekle Seyahat

Merhaba,


Duru'nun 1 yaşına girmesine sayılı günler kala doğum günü hediyesi olarak kendimize Amsterdam tatili planlamıştık. Bizim için çok farklı ve güzel bir deneyim oldu. Şimdi detayları ile anlatmaya başlıyorum 😊

Shippol hava alanında iner inmez turist information noktasından I Amsterdam kartlarımızı aldık.4 gün geçerli kart 85 euroydu. Bu kartlar ile biz 4 gün boyunca GVB otobüs,tranvay ve metrolarda ücretsiz biniş ve müzelere ücretsiz yada indirimli geçiş hakkı sağlıyor. (Anne Frank Evi hariç).

Biz ilk olarak Museumplein bölgesini gezdik. Turistlerin meşhur resim çektirdiği Amsterdam harfleri burada ve birçok müze adından da anlaşılacağı gibi bu alanda. Bu müzeler ülkenin de ana müzelerinden olan Rijksmuseum AmsterdamVan Gogh Müzesi ve Stedelijk Museum'dur. Yine şehrin önemli konser salonlarından olan Concertgebouw da buradadır. Bu alana yakın olan bir diğer görülmesi gereken yer ise Vondelpark. Yemyeşil, oksijeni bol güzel bir park. Resim çekmek ve çektirmek içinde ideal alanlardan. Buralarda alışveriş için Ferdinand Bolstraat caddesi önerilebilir ve yakınlarında bir pazarda kurulmakta Albert Cuypstraat. Yemek, içecek, giysi, takı aklınıza ne gelirse bu pazarda bulabilirsiniz.


İkinci gezi alanımız Amsterdam'ın merkezi sayılan Dam Meydanı ve Rembrandtplein Meydanıydı.

Bana Amsterdam'ı sevdiren en önemli yerler ise Volendam, Marken kasabaları ve Zaanse Schans yeldegirmeni bölgesi idi. Orada Wood Factory ve Cheese Factory'i görmeden gelmeyin. Waffle ve balıklarda yenilecekler arasında olmalı bence. Gitmişken buralara uğramadan dönmeyin pişman olursunuz benden söylemesi :) Ana tren istasyonundan bu bölgelere otobüs kalkmakta zorlanmadan ulaşmak mümkün. 





Biz ailecek Amsterdam'ı çok sevdik. Muhtemelen Bade Duru'nun 10. yaşında tekrar gelip resimleri tekrar çekip bu sefer Duru ile tadını çıkararak gezeriz. Bebekle gezmekten korkmayın bir kere çıkın gerisi geliyor zaten!

Ebru..












0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sosyal Eküriler Paylaşım Alanı © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops