Belgrad'ta Araba Kiralama Sorunu

Merhaba arkadaşlar,

Nisan ayı içerisinde planladığımız Budapeşte,Slovakya,Viyana ve Belgrad rotamız için gidiş-dönüş Belgrad uçak biletimizi aldık. Planımımıza Belgrad havalimanından araba kiralayıp Budapeşte'ye geçiş yapacaktık. Sorunsuz bir uçak yolculuğundan sonra araç kiraladığımız şirket olan Avis firmasına gittik. Araç hazırdı ödemeyi çok önceden yapmıştık zaten. Genel prosedür olan bankadan provizyon kısmına geçtik eşim adına olan rezervasyon için eşimin kredi kartını kullanmamız şartı ve eşimin sadece QNB Finansbank kartı bulunuyordu.Kartı firma görevlisine ilettik 1250 euro provizyonu hiç bir şekilde alınamadı sürekli red verdi. Farkı post cihazları ile denedik yok olmuyor. Görevli yurt dışı harcama limitimizin olabileceğini belirtti banka iletişime geçtik herhangi bir limit bulunmamakla beraber sistemlerine düşen bir işlem görmediklerini belirttiler. Ne yaptıksak karttan provizyonu aldıramadık. Araca ikinci sürücü ekleyelim dedik rezervasyon saati geldiği için değişiklik olmuyor en sonunda Avis görevlisi Türkiye'den gelen birçok müşteride bu sorunu yaşadıklarını iletti be günlüğü 25 eurodan toplamda 175 euro full güvence kaskosu alırsak araca verebileceğini iletti. El mahkum 80 euro verip 1 haftalık kiraladığımız araç için 175 euro kaska yaptırdık. Bu miktarda eşimin kredi kartından çekilmek zorundaydı bu sefer sorunsuz para çekim işlemi yapıldı.

Durumu anlatan e-mail'i bankaya ilettik ve maduriyetimiz ile ilgili inceleme yapılmasını talep ettik normalde 5 iş günü içerisinde dönüş yapılması gerekirken 10 iş günü sonrasında inceleme sonuçlandı. Avis firmasının post cihazından kaynaklanan bir sorun olduğunu gözlenmemişler ama müşteri memnuniyeti adına 175 euro ödemeyi kartımıza iade edeceklerini belirtiler. Sözün özü mağdur olmadık ama uğraştık.

Sizin de Belgrad'ta araç kiralama gibi bir düşünceniz varsa lütfen bu yaşananları göz önünde bulundurup hazırlıklı gidin derim :)

 Ebru

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Sosyal Eküriler Paylaşım Alanı © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops